Amerikkalaiset pannukakut ovat monelle tuttu mm. elokuvista. Suomen pannukakkuhan on se pelti tai sitten lettu, riippuen ilmansuunnasta :). On kuitenkin taattua, että näistä pannareista pitävät kaikki. Kuorrutteeksi ja täytteeksi sopii lähes mikä tahansa makea.

Vegaaniset amerikkalaiset pannukakut
Monet tykkäävät tehdä amerikkalaiset pannukakut valmiista jauhoseoksista. Parhaan tuloksen saa kuitenkin tekemällä koko homman itse - ja vegaanisesti
Ainesosat
- 2 dl kasvipohjaista jogurttia (esim. plant soygurt tai oatly havregurt)
- 2 dl kasvipohjaista maitoa (esim. mantelimaito) tai vissyä
- 2 dl jauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Valmistusohjeet
- Sekoita ainekset kulhossa vispilällä
- Anna taikinan turvota muovikelmun alla n. 10 minuuttia
- Kuumenna kookosöljy (tai muu rasva) pannussa hellan keskilämmöllä (normihella = 3-4). Öljyä n. 1 rkl
- Kun pannu on kuuma, kaada hieman alle desi taikinaa pannulle
- Paista pannukakkua n. 2-3 minuuttia, käännä, ja paista vielä minuutti. Lisää öljyä aina välillä paistaessasi pannukakkujaTarkkaile kypsymistä tarkkaan löytääksesi oikea kohta kääntää. Pannukakku on valmis käännettäväksi kun se on hyytynyt lähes kokonaan. Käännettäessä pannukakun pitäisi pysyä napakkana. Tarkkaile myös pannukakun tummuusastetta, saattaa olla että joudut vaihtelemaan levyä 3-4 välillä. Oikean kohdan ja lämmön löytäminen voi kestää hetken, mutta kun sen löytää, niin lopputulos on täydellinen
Vinkit ja muistiinpanot
Aamiaisella tällainen määrä hiilihydraattia saattaa vetää voimat pois - etenkin jos siihen ei ole tottunut.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa