Blinit on erittäin helppo tehdä vegaanisena. Ja blinit on hyvä pohja tehdä ruokaisa ateriakokonaisuus! Maistuvat kaikille ja säilyvät hyvin jääkaapissa.

Vegaaniset blinit
Perusblinit vegaanisina
Ainesosat
- 5 dl kaura- tai soijamaitoa
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl vehnäjauhoja
- 25 g tuorehiivaa
- 1,5 dl maustamatonta kasvijogurttia
- 3 rkl perunajauhoja
- Suolaa ja sokeria (ripaus)
- Öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon
- Sekoita joukkoon tattari- sekä vehnäjauhot. Anna taikinan tekeytyä liinällä peitetyssä kulhossa huoneenlämmössä noin neljä tuntia
- Sekoita keskenään jogurtti, perunajauhot, suola sekä sokeri
- Kääntele jogurttiseos taikinan joukkoon lastan avulla. Anna tekeytyä vielä hetki. Valmis taikina on paksua ja lohkeilevaa
- Kuumenna rasvattu blinipannu (pieni valurautapannu) miedolla lämmöllä ja kaada blinitaikinaa. Odota että blini on hyytynyt ja käännä. Paistamiseen saa tuntumaan muutaman valmiin blinin jälkeen
- Tarjoile blinit vegaanisen kaviaarin, sienisalaatin, hapankaalin, suolakurkkujen, marinoitujen linssien ja papujen, sipulisilpun, vihersalaatin, perunasalaatin tai puolukkahillon kera. Viimeistele sitruunaalla, persiljalla, ruohosipulilla tai jogurttikastiketta.
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli sinulla ei ole blinipannua, voi käyttää pikkulettupannua
(Kuva: Unsplash)
Vastaa