Browniet ovat tunnetusti Suomessa mokkapaloja. Nämä maistuvat kaikille ja sopivat vaikkapa kahvin tai teen kanssa kylmässä talvipäivässä!

Vegaaniset Browniet
Suklaaruudut jotka maistuvat varmasti!
Ainesosat
- 150 g margariinia
- 3 dl sokeria
- 0,5 dl maustamatonta soijajogurttia
- 1 tl vanilja-aromia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g tummaa suklaata raastettuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,75 tl soodaa
- 3 rkl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
- 2,5 dl soijamaitoa
Kuorrute
- 50 g margariinia
- 5 rkl vahvaa kahvia
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 4 dl tomusokeria
Valmistusohjeet
- Vaahdota margariini ja sokeri sähkövatkaimella, vatkaa sekaan soijajogurtti sekä vanilja-aromi
- Sekoita kuivat aineet erillisessä kulhossa ja lusikoi ne margariinivaahtoon erissä vuorotellen soijamaidon kanssa
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunivuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia
- Sulata kuorrutteen margariini hellalla, mutta varo ettei kiehu. Laita levy pois päältä hyvissä ajoin ja lisää kahvi samalla sekoittaen. Lisää kaakaojauho ja tomusokeri siivilän läpi samalla sekoittaen
- Kaada kuorrute lämpimän pohjan päälle, viimeistele lastalla
- Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi
Vinkit ja muistiinpanot
Voit kuorruttaa browniet miten halua, vaikkapa nonparelleilla tai pähkinärouheella
(Kuva: Unsplash)
Vastaa