Dippivihannekset ovat erittäin helppo ja monipuolinen vegaaninaposteltava. On varmasti vielä erikseen mainittava, että tämä mättöannos on superterveellinen!

Vegaaniset dippivihannekset ja yrttidippi
Vihannnekset on loistava ja terveellinen dippiruoka
Ainesosat
- 250 g porkkanoita
- 2 naurista
- 200 g paprikaa
- Kurkku
- 250 g kirsikkatomaatteja
- Puolikas kukkakaali
- Varsiselleri
- 2 salaattisikuria
- Patonki
- Puolikas tuore basilika
Yrttidippi
- 200 g kaurafraichea (1 purkki)
- Puolikas valkosipulinkynsi
- 1 dl hienonnettuja yrttejä (lehtipersiljaa ja basilikaa)
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,5 tl suolaa
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohjeet
- Yrttidippi: Sekoita kulhossa kaurafraiche, puristettu valkosipulinkynsi, hienonnetut yrtit, pippuri, suola ja sitruunamehu. Anna maustua viileässä 15-30 minuuttia
- Pese kaikki vihannekset, kuori porkkanat, nauriit ja halutessasi kurkku. Irrota kukkakaalista sopivan kokoisia dippipaloja, leikkaa sikurista kanta pois. Sitten pilko kaikki tikuiksi joita voi dipata. Leikkaa patonki siivuiksi
- Asettele kaikki dipattavat vadille ja kastikekulho keskelle. Ripottele basilikanlehtiä päälle
Vinkit ja muistiinpanot
Vihanneksia ja juureksia voi vaihdella maun mukaan Tämä on kohtuullisen iso satsi, joten riittää monelle
(Kuva: Unsplash)
Vastaa