Vegaaniset donitsit valmistuvat nopeasti donitsivuoassa. Helppo tehdä ja kuorrutteilla saat paljon erilaisia vaihtoehtoja!

Vegaaniset donitsit (gluteenittomat)
Donitsit on helppo valmistaa, tarvitset vain donitsipellin
Ainesosat
Donitsit
- 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro
- 1 dl sokeria
- 0,5 dl öljyä
- 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
Kuorrutus 1
- 4 dl mansikanmakuista tomusokeria
- 3-4 rkl vettä
- nonparelleja
Kuorrutus 2
- 50 g maidotonta margariinia sulatettuna
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 rkl kanelia
Valmistusohjeet
Donitsit
- Sekoita soijajogurtti, öljy ja sokeri kulhossa
- Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, ja lisää ne vähän kerrallaan toiseen seokseen. Sekoita tasaiseksi
- Pursota taikina pursottimella tai muovipussin kulmasta donitsinmuotoisiksi donitsipellille. Jaa taikina tasaisesti 12 donitsikoloon
- Paista uunin keskitasolla 8 minuuttia
Tomusokerikuorrutus
- Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vesi. Koostumus täytyy olla paksua, mutta levittyvää. Tarvittaessa hienosäädä koostumus lisäämällä pieniä määriä vettä tai tomusokeria
- Levitä kourrute kypsien donitsien päälle tai kasta donitsit kuorrutteeseen. Koritstele nonparelleilla
Kaneli-sokerikuorrutus
- Sulata margariini
- Sekoita kaneli ja sokeri erillisessä kulhossa
- Dippaa donitsi ensin sulaan margariiniin ja siitä kaneli-sokeri-sekoitukseen
Vinkit ja muistiinpanot
Sopii tarjoiltavaksi aamiaisella kahvin kera
(Kuva: Pixabay)
Vastaa