• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaniset donitsit (gluteenittomat)
Donitsi

Vegaaniset donitsit (gluteenittomat)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Vegaaniset donitsit valmistuvat nopeasti donitsivuoassa. Helppo tehdä ja kuorrutteilla saat paljon erilaisia vaihtoehtoja!

Donitsi

Vegaaniset donitsit (gluteenittomat)

Donitsit on helppo valmistaa, tarvitset vain donitsipellin
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 25 pöytäkirja min
Aterialaji jälkiruoka
Keittiö amerikkalainen

Ainesosat
  

Donitsit

  • 1,5 dl maustamatonta soijajogurttia, esim. Alpro
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 2,5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kardemummaa

Kuorrutus 1

  • 4 dl mansikanmakuista tomusokeria
  • 3-4 rkl vettä
  • nonparelleja

Kuorrutus 2

  • 50 g maidotonta margariinia sulatettuna
  • 0,5 dl sokeria
  • 0,5 rkl kanelia

Valmistusohjeet
 

Donitsit

  • Sekoita soijajogurtti, öljy ja sokeri kulhossa
  • Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa, ja lisää ne vähän kerrallaan toiseen seokseen. Sekoita tasaiseksi
  • Pursota taikina pursottimella tai muovipussin kulmasta donitsinmuotoisiksi donitsipellille. Jaa taikina tasaisesti 12 donitsikoloon
  • Paista uunin keskitasolla 8 minuuttia

Tomusokerikuorrutus

  • Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vesi. Koostumus täytyy olla paksua, mutta levittyvää. Tarvittaessa hienosäädä koostumus lisäämällä pieniä määriä vettä tai tomusokeria
  • Levitä kourrute kypsien donitsien päälle tai kasta donitsit kuorrutteeseen. Koritstele nonparelleilla

Kaneli-sokerikuorrutus

  • Sulata margariini
  • Sekoita kaneli ja sokeri erillisessä kulhossa
  • Dippaa donitsi ensin sulaan margariiniin ja siitä kaneli-sokeri-sekoitukseen

Vinkit ja muistiinpanot

Sopii tarjoiltavaksi aamiaisella kahvin kera
Avainsana donitsi, gluteeniton, juustokakku, kahvileipä, kakku, leivonnainen, sokerikuorrute

(Kuva: Pixabay)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
21.08.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube