Uppopaistaminen on erittäin mätöllinen tapa valmistaa ruokaa. Kun rapeat kasvistikut yhdistetään hieman tuliseen jogurttidippiin, on maukas annos valmis!

Vegaaniset friteeratut dippitikut tom yam -jogurttidipillä
Kasvispihveistä valmistetut tikut
Ainesosat
Tikut
- 1 pkt pakaste-vegekasvispihvejä (esim. apetit kasvispihvi asian)
Dippi
- 2 dl vegejogurttia
- 3 tl Tom Yam tahnaa
- Tuore chilipalko
- Valkosipulin kynsi
- Puolikkaan limen mehu
- Puolikas ruukku thaibasilikaa
- 0,5 tl suolaa
- Öljyä friteeraamiseen
Valmistusohjeet
- Leikkaa pihvit suikaleiksi kun ne ovat hieman sulaneet, friteeraa 180-asteisessa öljyssä kunnes tikut ovat rapeita
- Dippikastike: Halkaise chilit, koverra siemenet, kuori valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki kastikeainekset kulhossa ja soseuta sauvasekoittimella
- Tarjoile tikut kastikkeen kera
Vinkit ja muistiinpanot
Dippi sopii myös muihin dipattaviin ruokiin!
(Kuva: Unsplash)
Vastaa