Bataattiranskalaiset sopivat lisukkeeksi lähes mihin tahansa ruokaan. Ne maistuvat myös yksinään ja dipeiksi voi valita jotain sinapin, ketsupin, aiolin ja salsan väliltä.

Vegaaniset gluteenittomat bataattiranskalaiset
Bataattiranskalaiset on helppo ruoka. Tässä pätevä resepti
Ainesosat
- 1 iso bataatti
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl tapiokatärkkelystä
- 2 rkl karkeita riisijauhoja
- ripauspaprikajauhetta
- mustapippuria
Valmistusohjeet
- Kuori ja viipaloi bataatti
- Sekoita kulhossa varovaisesti bataatti ja suola, öljy sekä mausteet
- Ripottele tapiokatärkkelys joukkoon ja pyörittele bataatit siinä, lisää myös riisijauhot ja pyörittele
- Nosta bataatit leivinpaperille pellin päälle
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla 30-40 minuuttia
- Nosta pelti uunin keskitasolle ja paista vielä 10 minuuttia - kunnes bataattiranskalaiset ovat sopivan ruskistuneita
Vinkit ja muistiinpanot
Halutessasi voit helposti valmistaa isommankin annoksen.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa