• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaniset gluteenittomat letut
crepes letut

Vegaaniset gluteenittomat letut

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Vegaanisia lettuja on monenlaisia ja ne on helppo valmistaa. Tämä resepti on gluteeniton. Tattarijauhot toimivat hyvin lettutaikinassa.

crepes letut

Vegaaniset gluteenittomat letut

Lettu on loistava jälkiruoka
1 from 1 vote
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 35 min
Aterialaji jälkiruoka
Keittiö suomalainen
Annoksia 4

Ainesosat
  

  • 9 dl kaura- soija- tai mantelimaitoa
  • 6 dl tattarijauhoja
  • Ripaus suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0,5 sokeria (halutessasi)
  • Öljyä tai margariinia paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Vispaa jauhot, suola, öljy sekä halutessasi sokeri maidon sekaan. Mikäli taikinan antaa tekeytyä tässä vaiheessa 15-30 minuuttia, sen koostumus on kestävämpi paistaessa, mutta se ei ole pakollista
  • Kuumenna rasva pannulla. Lisää ohut kerros taikinaa pannulle, levitä tasaiseksi kallistelemalla, paista molemmin puolin rapeiksi
  • Valitsemastasi kasvismaidosta sekä jauhoista riippuen taikina saattaa olla hieman liian paksua tai ohutta. Mikäli letut vaikuttavat liian paksuilta paistaessa, lisää varovaisesti hieman vettä tai maitoasi. Mikäli letut eivät pysy kasassa, lisää taikinaan hieman jauhoja ja sekoita

Vinkit ja muistiinpanot

Jauhoiksi voit valita myös muun gluteenittoman jauhon - tattari on monen mielestä maultaan tähän sopiva
Avainsana crepes, gluteeniton, lettu

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
12.12.2021
Kommentit:
Yksi kommentti

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Kommentit

  1. M

    29.07.2022 17:50

    1 tähti
    Mitä teen väärin kun taikina tarttuu todella pahasti kiinni pannuun? On kokeiltu Keijulla ja öljyllä, kaikilla eri lämpöasteilla, vähemmällä ja isommalla määrällä maitoa. Pannu on teflonia eli ei pitäisi olla siinä vika.

    Vastaa

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube