Vegaanisia lettuja on monenlaisia ja ne on helppo valmistaa. Tämä resepti on gluteeniton. Tattarijauhot toimivat hyvin lettutaikinassa.

Vegaaniset gluteenittomat letut
Lettu on loistava jälkiruoka
Ainesosat
- 9 dl kaura- soija- tai mantelimaitoa
- 6 dl tattarijauhoja
- Ripaus suolaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0,5 sokeria (halutessasi)
- Öljyä tai margariinia paistamiseen
Valmistusohjeet
- Vispaa jauhot, suola, öljy sekä halutessasi sokeri maidon sekaan. Mikäli taikinan antaa tekeytyä tässä vaiheessa 15-30 minuuttia, sen koostumus on kestävämpi paistaessa, mutta se ei ole pakollista
- Kuumenna rasva pannulla. Lisää ohut kerros taikinaa pannulle, levitä tasaiseksi kallistelemalla, paista molemmin puolin rapeiksi
- Valitsemastasi kasvismaidosta sekä jauhoista riippuen taikina saattaa olla hieman liian paksua tai ohutta. Mikäli letut vaikuttavat liian paksuilta paistaessa, lisää varovaisesti hieman vettä tai maitoasi. Mikäli letut eivät pysy kasassa, lisää taikinaan hieman jauhoja ja sekoita
Vinkit ja muistiinpanot
Jauhoiksi voit valita myös muun gluteenittoman jauhon - tattari on monen mielestä maultaan tähän sopiva
(Kuva: Unsplash)
Mitä teen väärin kun taikina tarttuu todella pahasti kiinni pannuun? On kokeiltu Keijulla ja öljyllä, kaikilla eri lämpöasteilla, vähemmällä ja isommalla määrällä maitoa. Pannu on teflonia eli ei pitäisi olla siinä vika.