Kaalikääryleet ovat yksi suomalainen klassikkoruoka. Kääryleet on helppo valmistaa vegaanisiksi ja valmiina ne käyvät hyvin vaikkapa lounaaksi mukana rasiassa.

Vegaaniset kaalikääryleet
Nämä herkkukääryleet valmistuvat tofusta
Ainesosat
- Iso kurttukaali (tai tavallinen kaali)
- Punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- Öljyä paistamiseen
- 2 dl sieniä (laji maun mukaan)
- 1 pkt marinoitua tofua
- 100 g vegejuustoa raasteena
- 1 tl timjamia
- Suolaa
- Mustapippurirouhetta
- Siirappia ja kasvislientä voiteluun
Valmistusohjeet
- Poista kaalista kanta ja rikkinäiset päällislehdet, keitä suolavedessä 15 min - kunnes lehdet alkavat irrota. Nosta kaali leikkuulaudalle ja irrota lehdet
- Silppua sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne öljyssä pannulla
- Lisää silputut sienet pannulle ja paista hetki kunnes sienistä on haihtunut nestettä
- Murskaa tofu haarukalla hienoksi massaksi ja lisää se pannulle mausteiden kera. Kuullota vielä hetki
- Sekoita täyte ja juustoraaste kulhossa
- Aseta kaalinlehti avoinna alustalle ja lusikoi tofutäytettä sen päälle. Kieritä tiukaksi rullaksi ja nosta uunivuokaan. Toista
- Kaada vuoan pohjalle hieman kasvislientä, valele kääryleet siirapilla
- Paista 180-asteisessa uunissa noin 45-60 minuuttia
Vinkit ja muistiinpanot
Sopii tarjoiltavaksi perunamuusin kanssa
(Kuva: Unsplash)
Vastaa