Täytetyt kesäkurpitsat ovat helppo ja maukas mättöruoka. Sienet ovat ruokaisia ja tyydyttävät hieman suuremmankin nälän.

Vegaaniset kanttarellitäytteiset kesäkurpitsat
Kesäkurpitsat on helppo täyttää ja tästä helppo mättöruoka
Ainesosat
- 2 kesäkurpitsaa
- 2 rkl öljyä
- Puolikas purjosipuli
- 0,5 l kantarelleja
- Suolaa
- Chilijauhetta
- 2 dl kookoskermaa
- 2 rkl sitruunamehua
Pinnalle
- 0,5 dl kurpitsansiemeniä rouhittuna
- 2 rkl korppujauhoja
Valmistusohjeet
- Kuullota öljyssä pilkotut purjo ja sienet. Anna paistua kunnes sienien neste on haihtunut. Mausta suolalla sekä chilillä
- Lisää sekaan kookosmaito sekä sitruunamehu. Keitä sakeaksi
- Pese kesäkurpitsat hyvin - halutessasi kuori ne. Halkaise ne pitkittäin siten että sinulle on 4 "venettä". Koverra sisukset pois. Leikkaa pieni siivu veneiden pohjasta, jotta eivät kellahda kyljelleen. Aseta kesäkurpitsat vuokaa tai pellille leivinpaperin päälle
- Sekoita kesäkurpitsoista kaiverretut sisukset sienimuhennokseen
- Lusikoi muhennos kesäkurpitsoihin. Sekoita siemenet ja korppujauho, ripottele kesäkurpitsojen pinnalle
- Paista 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia
Vinkit ja muistiinpanot
Kanttarellien sijaan voit käyttää esimerkiksi suppilovahveroita tai herkkusieniä
(Kuva: Pixabay)
Vastaa