Cookiesit ovat maistuva leivonnainen. Isomman satsin valmistaminen on melko nopeaa ja näitä voi viedä vaikkapa joululahjaksi tuttaville!

Vegaaniset karpalosuklaa cookiet
Maukkaat ja riittoisat gluteenittomat keksit
Ainesosat
- 150 g margariinia
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl hienoa sokeria
- 3 rkl vaalea siirappia
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl ruokasoodaa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. pirkka)
- 1 dl kuivattuja karpaloita
- 1 dl cashewpähkinöitä
- 100 g gluteenitonta tummaa suklaata
- Merisuolaa
Valmistusohjeet
- Murskaa cashewpähkinät ja paloittele suklaa
- Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sekä sokerit vaahdoksi. Käytä sähkövatkainta. Lisää siirappi
- Sekoita keskenään jauhoseos, kaurahiutaleet, vaniljasokeri sekä kohotusaineet. Sekoita seos taikinaan erissä
- Lisää joukkoon pähkinärouhe, karpalot sekä suklaarouhe. Huom! Säästä osa karpaloista keksien pinnalle
- Nostele lusikalla taikinaa kekseiksi pellille leivinpaperin päälle. Keksejä tulee yhteensä n. 24kpl, 9kpl sopii yhdelle pellille. Jätä siis reilusti tilaa keksien väliin sillä ne laajenevat paistuessaan
- Paista 190-asteisessa uunissa n. 9 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hetki ennen kuin siirrät ne pois pelliltä
Vinkit ja muistiinpanot
Voit halutessasi lisätä keksien pinnalla myös vaikkapa mantelirouhetta
(Kuva: Unsplash)
Vastaa