Kauralastut ovat maittava ja helppo leivonnainen. Tämä herkku viimeistellään suklaakuorrutteella. Lastut säilyvät hyvin jääkaapissa ja maistuvat vaikkapa aamukahvin kylkiäisenä.

Vegaaniset kauralastut suklaadipattuina
Perusherkku, taikinasta tulee n. 50-60 kpl
Ainesosat
- 3 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl siirappia
- 2 dl sokeria
- 150 g sulatettua margariinia
- 0,5 dl kauramaitoa tai -kermaa
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 tl leivinjauhetta
- Tummaa vegaanista suklaata
Valmistusohjeet
- Yhdistä kaikki aineet kulhossa ja sekoita
- Laita teelusikankokoisia nokareita taikinasta pellille. Lastut leviävät melko runsaasti paistuessaan, joten jätä hyvät välit. (Taikinasta tulee usea pellillinen)
- Paista lastuja 200-asteisessa uunissa 5-10 minuuttia - kunnes lastut ovat kullankeltaisia. Kun lastut ovat jäähtyneet, nostele ne lastalla lautaselle (Huom! Jos lastut eivät litisty ja leviä uunissa kunnolla, lisää taikinaan hieman nestettä)
- Sulata vesihauteessa tummaa vegaanista suklaata ja dippaa kauralastu puoliksi siihen. Laita levinpaperin päälle jähmettymään - viileään jos mahdollista
Vinkit ja muistiinpanot
Voit ripotella suklaan päälle vielä mantelirouhetta
(Kuva: Unsplash)
Vastaa