Kevätrullat ovat melko tunnettu ruoka kiinalaisista ravintoloista. Maukkaita kesärullia ei paisteta vaan niissä on täytteet kääritty ohueen riisipaperiin.

Vegaaniset kesärullat
Rick Astleyn eräs lempiruoka
Ainesosat
Täyte
- 1 pkt kiinteää tofua (esim. soya tofu)
- 2 tl rypsiöljyä
- 2 tl Ketjap manis -soijakastiketta
- Srirachaa tai muuta chilikastiketta maun mukaan
- Tuoretta pinaattia
- Avokado
- Porkkana
- Tuoretta korianteria
- Tuoretta minttua
- Tuoretta thaibasilikaa
- Riisipaperia
Kastike
- 2 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
- 2 rkl kookosmaitoa
- 2 rkl Ketjap manis -soijakastiketta
- Srirachaa tai muuta chilikastiketta maun mukaan
- Puolikkaan limen mehu
- Vettä
- Suolaa
Valmistusohjeet
- Pilko tofu kapeiksi suikaleiksi
- Kuumenna öljy paistinpannussa. Laita soija- ja chilikastike sekä tofu pannulle ja anna ruskistua
- Leikkaa pinaatinlehdet viipaleiksi, suikaloi avokado, leikkaa porkkana ohuiksi tikuiksi
- Kasta riisipaperilevyt veteen ja aseta leikkuulaudan päälle. Levitä täytteet riisipaperille ja rullaa. Toista kunnes kaikki täytteet on menneet
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset yhteen. Lisää vettä kunnes koostumus on dippailuun sopiva
- Leikkaa kesärullat kahteen osaan ja tarjoile dippikastikkeen kera
Vinkit ja muistiinpanot
Rullat voi syödä tikuilla tai sormin
(Kuva: Unsplash)
Vastaa