Tämä on erittäin pätevä naposteltava tai välipala. Valmiita sipsejä voi säilyttää pussissa ja hyödyntää vaikkapa leffaillassa.

Vegaaniset lehtikaalisipsit
Helpot ja terveelliset naposteltavat
Ainesosat
- 300 g lehtikaalia
- 1 rkl öljyä
- 1 tl sormisuolaa
Valmistusohjeet
- Leikkaa ensin lehtikaalin lehdet irti varsista. Huuhtele lehdet ja kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeellä
- Revi lehdet pienemmiksi sipsin kokoisiksi paloiksi ja laita ne kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Ripottele kaalinpalojen päälle öljyä
- Laita uuninpellit sekä uunin ylä- että alaosaan, paista 125 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes ovat rapeita ja edelleen vihreitä
- Ripottele valmiiden lehtikaalisipsien päälle suolaa maun mukaan
Vinkit ja muistiinpanot
Maistuvat myös vaikkapa pizzan päällä.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa