• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaniset lihapiirakat (alusta loppuun itse)
pikaruokala

Vegaaniset lihapiirakat (alusta loppuun itse)

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Vegaaninen lihapiirakka eli lihis eli vihis tuli tunnetuksi herkuksi jokunen aika sitten. Tässä ohjeet kuinka voit itse valmistaa tämän herkun alusta loppuun.

pikaruokala

Vegaaniset lihapiirakat (alusta loppuun itse)

Maukas vegaaninen lihis eli vihis
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 1 tunnin hr 30 pöytäkirja min
Aterialaji grilliruoka
Keittiö suomalainen
Annoksia 12

Ainesosat
  

Taikina

  • 6 dl maustamatonta kauramaitoa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
  • 14 dl hiivaleipäjauhoja (määrä on noin)

Täyte

  • 1,5 dl puuroriisiä
  • 1,5 dl soijarouhetta
  • 2 sipulia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl etikkaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 1,5 tl sokeria
  • 1 tl rouhittua mustapippuria

Friteeraamiseen

  • 1 l auringonkukka- tai rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

Taikina

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota hiiva sen sekaan. Lisää joukkoon suola, sokeri sekä öljy
  • Sekoita joukkoon jauhot pikkuhiljaa lisäten, kunnes tuloksena on kimmoisa taikina. Anna taikinan levätä liinan alla noin tunti

Täyte

  • Huuhtele riisi siivilässä ja keitä 25 minuuttia (tai pakkauksen ohjeen mukaan)
  • Turvota soijarouhe vedessä, jonka jälkeen puristele ylimääräinen neste pois. Kuullota pilkotut sipulit pannulla öljyssä. Lisää soijarouhe sekä mausteet. Valuta riisi ja lisää pannulle. Sekoita hyvin

Piirakat

  • Kumoa taikina jauhotulle alustalle ja muotoile se pitkulaiseksi. Leikkaa 16 samankokoiseen palaan
  • Muotoile taikinapaloista pallot ja kaulitse ne n. 16cm pitkiksi soikioiksi. Sivele soikion toinen reuna vedellä ja lusikoi n. 2 rkl täytettä taikinan päälle. Taita tasku kiinni ja painele sauma haarukalla. Pistele pintaan ilmareikiä. Asettele valmiit taskut tasaiselle pinnalle liinan alle odottamaan paistamista
  • Kuumenna öljy kattilassa. Öljy on valmista paistamiseen (n. 180 astetta), kun öljyyn laitettu pieni taikinapala nousee pintaan ja ruskistuu minuutissa. Laske levyn lämpöä parin ensimmäisen paiston jälkeen ja nosta lämpöä tarvittaessa
  • Laske lihapiirakka varovasti reikäkauhalla öljyyn ja paista molemmin puolin ruskeaksi. Aseta valmis lihis talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois

Vinkit ja muistiinpanot

Voit korvata soijarouheen nyhtökauralla tai härkiksellä: Pilko paketillinen nyhtökauraa tai härkistä pienemmäksi ennen kuin lisäät ne pannulle.
Avainsana friteerattu, lihapiirakka, lihis, riisi, soija

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
08.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube