Lihapulla on yksi perusruoan kulmakivi. Se on helppo valmistaa vegaanisesti soijarouheesta. Pullat maistuvat vaikkapa perunamuusin ja kaurakermakastikkeen kanssa!

Vegaaniset lihapullat soijarouheesta (tumma)
Soijarouhe on perinteinen lihankorvike ja toimii hyvin
Ainesosat
- 1 pieni sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 peruna (kiinteä)
- 2,5 dl tummaa soijarouhetta
- 2 dl soija- tai kaurakermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 tl paprikamaustetta
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 tl murustettuja viherpippureita
- 2 rkl kuivattua persiljaa
- 1,5 rkl perunajauhoja
- Öljyä paistamiseen (maun mukaan oliivi-, auringonkukka- tai rypsiöljyä)
Valmistusohjeet
- Kuori ja raasta peruna hienoksi. Silppua sipuli ja valkosipuli
- Sekoita kaikki ainekst kulhossa ja laita tekeytymään 15 minuutiksi
- Muotoile taikinasta n. 20 "liha"-pullaa
- Paista pullat pannulla erissä runsaassa öljyssä
Vinkit ja muistiinpanot
Viherpippurin voi jättää pois mikäli se ei maistu
(Kuva: Pixabay)
Vastaa