Maapähkinävoi on loistava pohja erilaisille leivonnaisille. Tiivis rakenne antaa ruokaisuutta ja sitoo hyvin kaikki ainekset yhteen!

Vegaaniset maapähkinävoi/suklaaneliöt
Helppo ja nopea maapähkinäherkku
Ainesosat
- 1,5 dl sokeritonta maapähkinävoita (esim. Lidlin)
- 1 dl kauramaitoa
- 1,25 dl kookossokeria (tai tummaa sokeria)
- 2,25 dl vehnäjauhoja (valitse gluteeniton jauhoseos halutessasi)
- 1 tl vaniljasokeria
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 100 g vegaanista tummaa suklaata
- hyppysellinen merisuolaa
Valmistusohjeet
- Paloittele suklaa
- Sekoita kulhossa ainekset, lisäten yksitellen: maapähkinävoi, kauramaito, sokeri, jauhot, vaniljasokeri, ruokasooda, tumma suklaa
- Kaada seos pienehköön uunivuokaan ja ripottele merisuola pinnalle
- Paista 175-asteisessa uunissa 25 minuuttia
- Poista uunista ja anna jäähtyä
- Leikkaa neliöiksi ja syö. (tai anna tekeytyä jääkaapissa yön yli)
Vinkit ja muistiinpanot
Voit ripotella pinnalle merisuolan lisäksi esim. cashew-pähkinämurusia.
(Kuva: Pixabay)
Vastaa