Makea ja helppo jälkiruoka tai naposteltava. Ei tarvitse uunia, ainoastaan hellan sekä viileän tilan. Valmiit palat kulkevat helposti vaikkapa piknikille!
(Kuva: Unsplash)

Vegaaniset maapähkinävoi-suklaapalat
Helppo ja paistamaton herkku
Ainesosat
- 0,5 dl sokeria
- 1 dl agavesiirappia
- 200 g makeuttamatonta maapähkinävoita
- suolaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 9 dl corn flakeseja
- 150 g vegaanista tummaa suklaata
Valmistusohjeet
- Kuumenna kattilassa miedolla lämmöllä agavesiirappi ja sokeri, anna kiehahtaa hetken
- Lisää joukkoon ripaus suolaa, vaniljajauhe sekä maapähkinävoi
- Sekoita miedolla lämmöllä kunnes seos on tasaista massaa
- Nosta kattila pois liedeltä. Murskaa corn flakesit ja sekoita ne seokseen
- Levitä taikinamassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan tasaiseksi levyksi
- Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta se tasaisesti taikinan päälle
- Peitä vuoka kannella tai kelmulla ja laita jääkaappiin 1-2 tunniksi
- Leikkaa tämän jälkeen paloiksi. Säilytä viileässä
Vinkit ja muistiinpanot
Pienet palat sopivat hyvin vaikkapa vegaanisen jäätelön lisukkeeksi
Vastaa