Monet leivonnaiset vaativat monimutkaisia aineksia ja valmistamisia. Tässä pääsee helpolla, eikä uuniakaan tarvita. Lopputulos on erittäin makoisa.

Vegaaniset maapähkinävoisuklaapalat
Nämä herkkupalat valmistuvat ilman uunia
Ainesosat
- 1 dl agavesiirappia
- 0,5 dl sokeria
- 200 g makeuttamatonta maapähkinävoita
- Ripaus suolaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- 9 dl maissihiutaleita
- 150 g vegaanista tummaa suklaata
Valmistusohjeet
- Mittaa siirappi ja sokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja anna kiehahtaa
- Lisää maapähkinävoi, suola sekä vaniljajauhe. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes maapähkinävoi on sulanut ja seos on tasaista
- Murskaa maissihiutaleet. Ota kattila liedeltä ja lisää ne seokseen samalla sekoittaen
- Levitä massa leivinpaperilla vuoratulle keskikoon vuoalle tasaiseksi levyksi. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta massan päälle
- Jäähdytä jääkaapissa 1-2 tuntia. Ota lämpimään, nosta levy vuoasta ja leikkaa paloiksi
- Palat säilyvät jääkaapissa
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli haluat gluteenittoman version, katso että maissihiutaleet ja suklaa ovat gluteenittomia
(Kuva: Pixabay)
Vastaa