• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaniset megaranskalaiset paahdetuilla kikherneillä sekä kesäkurpitsatsatsikilla
ranskalaiset megaperunat

Vegaaniset megaranskalaiset paahdetuilla kikherneillä sekä kesäkurpitsatsatsikilla

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Joskus tekee mieli herkutella. Tällöin kun jaksaa nähdä vähän enemmän vaivaa, niin lopputulos on parempi tai ainakin yhtä hyvä kuin hieman paremmassakin mättöravintolassa.

ranskalaiset megaperunat

Vegaaniset megaranskalaiset paahdetuilla kikherneillä sekä kesäkurpitsatsatsikilla

Herkullinen ja ruokaisa ranskanperuna-annos
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 35 min
Aterialaji lisäke
Keittiö amerikkalainen, suomalainen
Annoksia 3

Ainesosat
  

Megaranskalaisannos

  • 500 g pakasteranskalaisia
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 chilipalko
  • Puolikas ruukku minttua (toinen puolikas tulee tsatsikiin)
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl kalamata-oliiveja
  • 2 dl rucolaa

Paahdetut kikherneet

  • 1 prk kikherneitä
  • 2 tl chilijauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Kesäkurpitsatsatsiki

  • Puolikas kesäkurpitsa
  • 1 tl suolaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Puolikas ruukku minttua
  • 500 g vegaanista turkkilaista jogurttia
  • 0,5 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet
 

Paahdetut kikherneet

  • Valuta kikherneistä siivilässä kaikki neste ja huuhtele ne
  • Kaada kikherneet kuumalle kuivalle pannulle ja pyörittele niitä niin että vesi haihtuu
  • Paahda kikherneitä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan, sekoita tasaisesti joukkoon chili ja suola

Kesäkurpitsatsatsiki

  • Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä
  • Nosta raaste siivilään kulhon päälle ja sekoita suola raasteeseen. Jätä raaste valumaan
  • Sekoita yhteen kesäkurpitsa, jogurtti, puristettu valkosipulinkynsi, hienonnetut mintunlehdet sekä mustapippuri

Megaranskalaisannos

  • Paista ranskalaiset uunissa pakkauksen ohjeen mukaan
  • Pilko kirsikkatomaatit, leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, nypi mintunlehdet irti varsista
  • Ota valmiit ranskalaiset uunista, suolaa ja kaada annos lautaselle. Voit tehdä erilliset annokset tai tarjoilla kaiken yhdeltä lautaselta
  • Laita ranskisten päälle reilusti kesäkurpitsatsatsikia ja sen päälle kirsikkatomaatit, chili, minttu, oliivit, rucola sekä paahdetut kikherneet

Vinkit ja muistiinpanot

Ketsuppia ja sinappia ei tähän tarvitse, mutta saa laittaa jos haluaa
Avainsana kikherneet, ranskalaiset perunat, ranskikset, tsatsiki

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
17.11.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube