Joskus tekee mieli herkutella. Tällöin kun jaksaa nähdä vähän enemmän vaivaa, niin lopputulos on parempi tai ainakin yhtä hyvä kuin hieman paremmassakin mättöravintolassa.

Vegaaniset megaranskalaiset paahdetuilla kikherneillä sekä kesäkurpitsatsatsikilla
Herkullinen ja ruokaisa ranskanperuna-annos
Ainesosat
Megaranskalaisannos
- 500 g pakasteranskalaisia
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 1 chilipalko
- Puolikas ruukku minttua (toinen puolikas tulee tsatsikiin)
- 2 tl suolaa
- 1 dl kalamata-oliiveja
- 2 dl rucolaa
Paahdetut kikherneet
- 1 prk kikherneitä
- 2 tl chilijauhetta
- 0,5 tl suolaa
Kesäkurpitsatsatsiki
- Puolikas kesäkurpitsa
- 1 tl suolaa
- 1 valkosipulinkynsi
- Puolikas ruukku minttua
- 500 g vegaanista turkkilaista jogurttia
- 0,5 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohjeet
Paahdetut kikherneet
- Valuta kikherneistä siivilässä kaikki neste ja huuhtele ne
- Kaada kikherneet kuumalle kuivalle pannulle ja pyörittele niitä niin että vesi haihtuu
- Paahda kikherneitä kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan, sekoita tasaisesti joukkoon chili ja suola
Kesäkurpitsatsatsiki
- Raasta kesäkurpitsa raastimen karkealla terällä
- Nosta raaste siivilään kulhon päälle ja sekoita suola raasteeseen. Jätä raaste valumaan
- Sekoita yhteen kesäkurpitsa, jogurtti, puristettu valkosipulinkynsi, hienonnetut mintunlehdet sekä mustapippuri
Megaranskalaisannos
- Paista ranskalaiset uunissa pakkauksen ohjeen mukaan
- Pilko kirsikkatomaatit, leikkaa chili ohuiksi renkaiksi, nypi mintunlehdet irti varsista
- Ota valmiit ranskalaiset uunista, suolaa ja kaada annos lautaselle. Voit tehdä erilliset annokset tai tarjoilla kaiken yhdeltä lautaselta
- Laita ranskisten päälle reilusti kesäkurpitsatsatsikia ja sen päälle kirsikkatomaatit, chili, minttu, oliivit, rucola sekä paahdetut kikherneet
Vinkit ja muistiinpanot
Ketsuppia ja sinappia ei tähän tarvitse, mutta saa laittaa jos haluaa
(Kuva: Unsplash)
Vastaa