Nämä ruokaisat letut toimivat hyvin vaikkapa illallisella. Täytevaihtohetoja on niin paljon kuin mielikuvitusta riittää – suolaisia ja makeita.

Vegaaniset paksut jogurttiletut
Suolaiset tai makeat ruokaisat letut
Ainesosat
- 2,5 dl vege-turkkilaista jogurttia (esim. oatly)
- 2,5 dl kaurajuomaa (esim. oatly)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- Ripaus suolaa
- 2 rkl sokeria (Jos haluat makeat letut - Suolaisiin jätä sokeri pois)
- 1 tl 1 tl vanilja-aromia (Makeisiin lettuihin)
- Lisäksi öljyä paistamiseen
Valmistusohjeet
- Sekoita kuivat ainekset kulhossa
- Lisää sekaan jogurtti, kaurajuoma, öljy sekä omenaviinietikka
- Sekoita taikina tasaiseksi ja anna tekeytyä ainakin sen aikaa kun pannu kuumenee
- Lusikoi taikinaa noin 1 cm paksuisiksi letuiksi kuumalle öljytylle pannulle
- Paista lettu molemmin puolin rapeaksi
Vinkit ja muistiinpanot
Tarjoile makeat letut esim. marjojen, hedelmien ja hillojen kera - suolaiset erilaisten suolaisten täytteiden kanssa
(Kuva: Pixabay)
Vastaa