Pannukakut ovat loistava aamiainen. Kun tekee tarpeeksi kerralla, niin jääkaapissa säilyy iltaan. Helppo versio, jossa saadaan hyvä koostumus banaanin avulla.

Vegaaniset pannukakut banaanipohjalla
Ruokaisat ja maukkaat pannukakut
Ainesosat
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl täysjyvävehnäjauhoja
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl muussattua kypsää banaania (2 isoa tai 3 pientä)
- 2,5 dl kasvipohjaista maitoa
- 2,5 dl vissyä
- 2 dl mustikoita tai suklaahippuja (Mikäli haluat)
Valmistusohjeet
- Sekoita kulhossa kuivat aineet
- Muussaa banaanit toisessa kulhossa ja lisää maito. Sekoita kuiviin aineisiin, juuri ja juuri tasaiseksi
- Kaada sekaan vissy samalla käännellen kevyesti. Mikäli haluat mustikoita tai suklaata pannareihin, lisää ne tässä vaiheessa taikinaan
- Paista pannukakut pannulla keskilämmöllä. Pannukakun voi kääntää kun sen pintaan on muodostunut runsaasti ilmakuplia ja sen reunat ovat hieman kypsyneet. Paista sopivan ruskeaksi. Taikinasta tulee n. 12 pannukakkua
- Tarjoile vaikkapa tuoreiden marjojen kera
Vinkit ja muistiinpanot
Jos haluat hieman eksotiikkaa, laita aivan pienet ripaukset kanelia ja kardemummajauhetta taikinaan
(Kuva: Unsplash)
Vastaa