Burritot on helppo ruoka, jota voi tehdä helposti isommallekin porukalle. Tässä kohtuullisen yksinkertainen perusresepti, joka maistuu varmasti jokaiselle!

Vegaaniset papuavokado-burritot
Burritoja on helppo tehdä monenlaisia, tässä yksi helppo ja maukas resepti
Ainesosat
Papu-avokadotäyte
- 1 tlk mustapapuja
- 1 jäävuorisalaatti
- 2 porkkanaa
- 2 avokadoa
- 1-2 limen mehu
- ripaus suolaa
Salsa
- 3 isoa tomaattia
- 0,5 chilipalko hienonnettuna
- 1 punasipuli hienonnettuna
- 3 rkl hienonnettua minttua
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tl sokeria
Tortillat
- maissi- tai vehnätortilloja
- tuoretta minttua
Valmistusohjeet
- Valuta pavut siivilässä, leikkaa salaatti ja porkkanat suikaleiksi
- Murskaa avokadon sisus haarukalla. Mausta se limellä ja ripauksella suolaa
- Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa (salsan voi antaa maustua pari tuntia viileässä tai sen voi käyttää heti)
- Täytä maissitortillat lusikalla: papuja, salaattia, porkkanaa, avokadomurskaa, salsakastiketta. Viimeistele tortilla tuoreella mintulla
Vinkit ja muistiinpanot
Buritot ja olut on varma yhdistelmä
(Kuva: Unsplash)
Vastaa