Sipsit on kohtuullisen helppo valmistaa itse. Joskin tietenkin kaupan perunalastut on helpot ja nopeat. Joskus kuitenkin kannattaa nähdä vaiva ja tehdä itse!

Vegaaniset sipsit ja vegaaninen dippi
Itse tehdyt perunalastut ja dippi
Ainesosat
Perunalastut
- 6 perunaa (jauhoinen lajike)
- 0,5 dl öljyä (oliivi- tai auringonkukka)
- 2 tl yrttisuolaa
Dippi
- 1 dl vegaanista ranskankermaa (esim. pirkka kaurafraiche 15% - 150g)
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 tl chilirouhetta
Valmistusohjeet
Perunalastut
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa ohuiksi lastuiksi juustohöylällä tai muulla vastaavalla
- Huuhtele lastut kylmällä vedellä ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla
- Sekoita öljy sekä yrttisuola ja valele perunalastut sillä. Levitä lastut leivinpaperin päälle uuninpellille. Lastut eivät saa olla päällekkäin
- Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes sipsit ovat rapeita ja saavat hieman väriä. Varo etteivät lastut pala
- Anna sipsien kuivahtaa hetki ennen tarjoamista
Dippi
- Sekoita ainekset keskenään
- Anna maustua jääkaapissa mielellään ainakin vartti ja tarjoile perunalastujen kera
Vinkit ja muistiinpanot
Kokeile erilaisia dippejä, mm. mustapippuri sekä paprikajauhe toimivat
(Kuva: Unsplash)
Vastaa