Tällä reseptillä ihastutat kenen tahansa, jolla on jonkin verran kiinnostusta suklaata kohtaan. Suola, maapähkinät ja suklaa on pettämätön yhdistelmä.

Vegaaniset snickers-patukat
Tee-se-itse herkkupatukka
Ainesosat
Patukkamassa
- 1 dl kaurajauhoa (tarkasta gluteenittomuus tarvittaessa)
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1,5 rkl manteli- tai maapähkinävoita
- 0,5 rkl kookosöljyä
- ripaus suolaa
Karamelli
- 2 rkl maapähkinävoita
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 tl kookosöljyä
- Kuorrutteeksi
- 25 g suolapähkinöitä
- 50 g vegaanista suklaata (esim. puolet tummaa ja puolet vaaleaa suklaata)
Valmistusohjeet
- Sekoita patukkamassa kulhossa ja painele pienehkön vuoan pohjalle, leivinpaperin päälle
- Sekoita karamelli-aineet ja levitä tasaisesti pohjan päälle
- Painele suolapähkinät karamellin pintaan
- Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä karamellin päälle
- Laita pakkaseen vähintään tunniksi. Paloittele valmis snickers veitsellä
Vinkit ja muistiinpanot
Nyt on muodissa että suklaapatukoissa on rusinoita. Voit lisätä niitä tähänkin haluamasi määrän.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa