• Hyppää ensisijaiseen valikkoon
  • Hyppää pääsisältöön
sipsikaljavegaanit logo

Sipsikaljavegaanit

Sipsejä, kaljaa, karkkia ja muuta vegaanista herkkua!

  • Etusivu
  • Reseptit
  • Elintarvikkeet
  • Yhteystiedot
  • Show Search
Hide Search
Etusivu » Vegaaniset reseptit » Vegaaniset suklaamuffinssit banaanipohjalla
muffinsivuoat

Vegaaniset suklaamuffinssit banaanipohjalla

Siirry reseptiin Tulosta resepti

Suklaamuffinssit maistuvat hyvin vaikka amerikkalaistyylisesti aamiaisella. Tai sellaisen voi ottaa töihin mukaan välipalaksi.

muffinsivuoat

Vegaaniset suklaamuffinssit banaanipohjalla

Helppo ja ruokaisa muffinssiresepti
Tulosta resepti Pin -resepti
Valmistusaika 50 pöytäkirja min
Aterialaji jälkiruoka
Keittiö amerikkalainen, suomalainen
Annoksia 6

Ainesosat
  

Muffinssitaikina

  • 2 banaania (isoja hyvin kypsyneitä)
  • 1 rkl pellavansiemenrouhetta
  • 3 rkl vettä (pellavamunaan)
  • 0,5 dl maapähkinävoita (ilman lisättyä sokeria tai öljyä)
  • 0,25 dl kasvipohjaista maitoa
  • 0,5 dl kaurahiutaleita
  • 0,5 dl kaurajauhoa (saat kaurajauhoa jauhamalla kaurahiutaleita tehosekoittimessa)
  • 0,5 dl spelttijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 0,25 dl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 rkl sokeria (valinnainen)
  • 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus

  • Kokonaisia saksanpähkinöitä
  • 2 rkl 2 rkl suklaahnibsejä

Valmistusohjeet
 

  • Pellavamuna korvaa kananmunan: sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi mukissa ja jätä turpoamaan
  • Muussaa banaanit kulhossa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, kasvipohjainen maito, kaakaojauhe sekä pellavamuna
  • Mittaa kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sokerin voit halutessasi jättää pois, sillä muffinssit ovat muutenkin kohtuullisen makeita
  • Taikinasta tulee 6 isoa muffinssia. Käytä muffinssivuokaa: Joko voitele sen kupit tai sitten laita leivinpaperiset muffinssikupit vuoan kuppeihin. Jaa taikina kuppeihin, ripottele päälle nibsejä ja laita saksanpähkinä keskelle
  • Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Älä avaa uunia ennen kuin 30 minuuttia on kulunut

Vinkit ja muistiinpanot

Valmiit muffinssit säilyvät jääkaapissa tai ne voi pakastaa
Avainsana banaani, muffinssi, suklaa

(Kuva: Unsplash)

Kirjoittanut:
Ville Vankkuri
Julkaistu:
15.10.2021
Kommentit:
Ei vielä kommentteja

Kategoriat: Reseptit

Lukijan vuorovaikutus

Vastaa Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating




Explore more

Get our Travel Guide Get Inspiration Get Connected
sipsi kalja vegaanit

Footer

Sipsikaljavegaanit.fi

Origodesign Oy
Iso Roobertinkatu 15 B 8
00120 Helsinki

info@sipsikaljavegaanit.fi

Copyright © 2023 · Origodesign Oy · All rights reserved · Tietoturva ja yksityisyys · Kirjaudu sisään

Sipsikaljaveganismi sosiaalisessa mediassa

  • Facebook
  • GitHub
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube