Suklaamuffinssit maistuvat hyvin vaikka amerikkalaistyylisesti aamiaisella. Tai sellaisen voi ottaa töihin mukaan välipalaksi.

Vegaaniset suklaamuffinssit banaanipohjalla
Helppo ja ruokaisa muffinssiresepti
Ainesosat
Muffinssitaikina
- 2 banaania (isoja hyvin kypsyneitä)
- 1 rkl pellavansiemenrouhetta
- 3 rkl vettä (pellavamunaan)
- 0,5 dl maapähkinävoita (ilman lisättyä sokeria tai öljyä)
- 0,25 dl kasvipohjaista maitoa
- 0,5 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl kaurajauhoa (saat kaurajauhoa jauhamalla kaurahiutaleita tehosekoittimessa)
- 0,5 dl spelttijauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 0,25 dl kaakaojauhetta
- ripaus suolaa
- 1 tl kanelia
- 2 rkl sokeria (valinnainen)
- 1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
Kuorrutus
- Kokonaisia saksanpähkinöitä
- 2 rkl 2 rkl suklaahnibsejä
Valmistusohjeet
- Pellavamuna korvaa kananmunan: sekoita pellavansiemenrouhe ja vesi mukissa ja jätä turpoamaan
- Muussaa banaanit kulhossa. Sekoita joukkoon maapähkinävoi, kasvipohjainen maito, kaakaojauhe sekä pellavamuna
- Mittaa kuivat aineet taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sokerin voit halutessasi jättää pois, sillä muffinssit ovat muutenkin kohtuullisen makeita
- Taikinasta tulee 6 isoa muffinssia. Käytä muffinssivuokaa: Joko voitele sen kupit tai sitten laita leivinpaperiset muffinssikupit vuoan kuppeihin. Jaa taikina kuppeihin, ripottele päälle nibsejä ja laita saksanpähkinä keskelle
- Paista 175-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Älä avaa uunia ennen kuin 30 minuuttia on kulunut
Vinkit ja muistiinpanot
Valmiit muffinssit säilyvät jääkaapissa tai ne voi pakastaa
(Kuva: Unsplash)
Vastaa