Täytetyt patongit ovat helppo ja ruokaisa välipala tai lounas. Lämmin tempe on hyvä ja maukas lisä peruspatonkiin.

Vegaaniset täytetyt patongit (rapea tempe)
Rapea tempe ja avokado
Ainesosat
Patonki
- 1 patonki (halutessasi gluteeniton)
- 1 pkt jalotempeä (original soija, härkäpapu, herne tai lupiini)
- 1 avokado
- hoi sin -kastiketta (esim. spice up)
- öljyä paistamiseen
Marinoitu salaatti
- salaattia tai lehtikaalia
- 1 porkkana
- puolikkaan sitruunan mehu
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohjeet
Marinoitu salaatti
- Pese ja kuivaa salaatti tai lehtikaali. Revi se paloiksi kulhoon ja raasta sekaan porkkana
- Lisää puolikkaan sitruunan mehu ja suola sekä pippuri. Sekoita ja anna marinoitua noin 10-15 min
Patonki
- Tee patonkiin viilto ja avaa se. Muussaa avokado ja levitä se patongin väliin. Lisää marinoitu salaatti
- Leikkaa tempepala kahtia halki ja viistosti puoliksi, jolloin saat neljä kolmionmuotoista palaa. Paista reilussa öljyssä (koko pannun pinta peittyy) molemmin puolin rapeaksi
- Nosta tempekolmiot pannulta ja sivele niiden pintaan runsaasti hoi sin -kastiketta. Asettele palat patongin väliin ja paina patonki kiinni
Vinkit ja muistiinpanot
Voitele patonki halutessasi kaurafraicella. Täytteitä voi myös päivittää oman maun mukaisiksi! Laita reilusti täytteitä niin tämä menee lounaasta.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa