Tofusta saa maittavia leivitettyjä nugetteja. Salaisuus on pakastaa tofu, jolloin sen rakenne muuttuu tähän sopivaksi. Mitä parempi kastike tähän on lisukkeeksi, sen parempi kokonaisuus.

Vegaaniset tofunugetit
Rapeat naposteltavat sopivat ruoan kanssa tai illanvietossa!
Ainesosat
- 300 g marinoitua tofua
- 1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
- 1 dl gluteenittomia kaurajauhoja
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 0,25 tl chilijauhetta
- 0,25 tl mustapippuria
- Öljyä paistaminen
Valmistusohjeet
- Laita tofu vähintään neljäksi tunniksi pakkaseen. Sen jälkeen sulata ja puristele ylimääräiset nesteet talouspapereihin
- Sekoita kulhossa kaurajauhot, ravintohiivahiutaleet, suola, sokeri, paprika, chili ja pippuri
- Laita maissitärkkelys (maizena) erilliseen kulhoon, murra tofu sormin nugeteiksi ja pyörittele ensin maizenassa, sitten kaurajauhoseoksessa
- Paista nugetit pannulla runsaassa öljyssä rapeaksi ja ruskeiksi
Vinkit ja muistiinpanot
Tarjoile majoneesi-lime-ruohosipulikastikkeen kera
(Kuva: Unsplash)
Vastaa