Uuniomenat ovat vanha herkku. Tässä tehdään siirappinen kastike, joka kaadetaan makealla kaurahiutaleseoksella täytettyjen omenoiden päälle.

Vegaaniset uuniomenat
Kaura- siirappitäytteiset herkkuomenat
Ainesosat
Omenat
- 6 keskikokoista omenaa
- 30 g sulaa margariinia
- 2 rkl kookos- tai fariinisokeria
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia
- 3 rkl pähkinärouhetta (esim. hassel- tai pekaanipähkinä)
Kastike
- 1 dl tummaa siirappia
- 50 g margariinia
- 1 dl pekaanipähkinöitä
Valmistusohjeet
Omenat
- Pese omenat ja poista siemenkodat
- Nostele omenat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
- Sekoita sulatettu margariini sekä muut ainekset. Lusikoi seosta omenoiden sisään
- Paista omenoita 20-25 minuuttia uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa. Valmista kastike tässä välissä
- Mikäli omenat tummuvat liikaa liikaa päältä, vaihda alalämpö-asetus päälle uuniin. Mikäli omenat alkavat halkeilla, nosta vuoka pois uunista
- Kun omenat ovat valmiita, kaada kastike niiden päälle
Kastike
- Mittaa siirappi ja margariini kasariin
- Keitä kunnes voi sulaa ja seos kuplii hieman. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä kunnes seos paksunee hieman
- Lisää pähkinät kokonaisina tai rouheena ja anna kuplia hetki
Vinkit ja muistiinpanot
Omenoiden seuraksi sopii hyvin vegaaninen jäätelö!
(Kuva: Unsplash)
Vastaa