Valkosipuliperunat ja vegaaninen liha ovat hyvin täyttävä yhdistelmä. Vuoka on helppo valmistaa ja lopputulos on makoisa.

Vegaaniset valkosipuliperunat vönerillä
Helppo valkosipuliperunavuoka
Ainesosat
- 1 kg perunoita
- 6 valkosipulinkynttä
- 200 g seitankebabia (esim. vöner)
- 4 dl kaurakermaa
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- mustapippurirouhetta
- tuoretta basilikaa
Valmistusohjeet
- Pese tai kuori ja viipaloi perunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli
- Lado uunivuokaan vuorotellen perunaviipaleita hieman limittäin, vöneriä, kaurakermaa, valkosipulia, mausteita. Jätä päällimmäiseksi perunakerros, kaada päälle loput 2 dl kaurakermaa
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti 15 minuuttia - tai kunnes perunat ovat pehmenneet ja ruskistuneet pinnalta
- Viimeistele valmis vuoka basilikalla
Vinkit ja muistiinpanot
Basilikan voi korvata jollain muulla yrtillä - maun mukaan.
(Kuva: Unsplash)
Vastaa