Vohvelit ovat helppo ja maukas herkku. Ainoa mitä vaaditaan on hieman sekoittelutaitoa sekä vohvelirauta. Vohveleita voi myös kuorruttaa loputtomalla listalla herkkuja: Marjoja, hedelmiä, hilloja, jäätelöä, suklaata

Vegaaniset vohvelit kookoskermavaahdolla
Vohvelit maistuvat hyvin jälkiruokana
Ainesosat
Vohvelit
- 3 dl kauramaitoa
- 0,5 dl öljyä
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 2,5 dl vehnäjauhoja
Kookoskermavaahto
- 400 g kookosmaitoa, ei kevyttä
- 0,25 tl vaniljajauhetta
- 1 rkl hunajaa
Valmistusohjeet
Vohvelit
- Laita vohvelirauta päälle
- Sekoita kulhossa kauramaito, öljy, sokeri, suola sekä vanilja
- Ripottele joukkoon jauhot ja leivinjauhe, sekoita tasaiseksi
- Kun vohvelirauta on kuuma, kaada kerrallaan n. 0,75 dl taikinaa rautaan, laita kansi kiinni
- Paista n. 2–3 minuuttia, Vohveli on kypsä kun se on rapsakka, mutta ei liian tumma
- Kasaa paistetut vohvelit lautasella ja tarjoile vaahdon kera
Kookoskermavaahto
- Laita kookosmaitotölkki jääkaappiin jo edellisenä päivänä
- Avaa tölkki ja valuta nestemäinen aines pois. Lusikoi kermamainen osuus kulhoon ja vatkaa n. 10 minuuttia kuohkeaksi
- Mausta vaniljalla ja hunajalla
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli et pidä kookoksen mausta, soija-vispikermaa on helppo käyttää
(Kuva: Unsplash)
Vastaa