Mene takaisin

Vegaaninen nakkikastike ja perunamuusi

Perinteinen ruoka tunnettu jo ala-asteelta
Valmistusaika 45 pöytäkirja
Aterialaji perusruoka
Keittiö ala-aste
Annoksia 4

Ainesosat
  

  • 1 sipuli
  • 250 g vegaaninakkeja (esim. bon soya)
  • 2 rkl vegaanista margariinia
  • 0,5 dl dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl dl vettä
  • 2 dl dl kaurakermaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 rkl ketsuppia
  • 0,5 rkl sinappia
  • mustapippurirouhetta

Valmistusohjeet
 

Nakkikastike

  • Paloittele nakit ja pilko sipuli
  • Kuullota sipuleita n. 2 minuuttia pannulla margariinissa, lisää nakit ja ruskista
  • Ripottele vehnäjauho sekaan ja sekoita hyvin
  • Lisää joukkoon vesi ja sitten kaurakerma
  • Murenna kasvisliemikuutio sekaan ja hämmentele muutama minuutti
  • Mausta ketsupilla, sinapilla sekä mustapippurilla
  • Tarkista kastikkeen kiinteysaste. Mikäli se on mielestäsi liian kiinteää, lisää 1-2 rkl vettä
  • Nauti perunamuusin kera

Perunamuussi

  • Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi
  • Kaada perunoista lähes kaikki vesi pois
  • Lisää joukkoon margariini ja muussaa survimella. Lisää kerma joukkoon erissä
  • Mausta suolalla

Vinkit ja muistiinpanot

Mikäli haluat hienostella, laita annoksen päälle hieman persiljaa.
Avainsana kastike, nakki, peruna, perunamuusi