Mene takaisin
Tulosta
Reseptikuva
Vinkit ja muistiinpanot
Smaller
Normal
Larger
Vegaaninen nakkikastike ja perunamuusi
Perinteinen ruoka tunnettu jo ala-asteelta
Tulosta resepti
Pin -resepti
Valmistusaika
45
pöytäkirja
min
Aterialaji
perusruoka
Keittiö
ala-aste
Annoksia
4
Ainesosat
1
sipuli
250
g
vegaaninakkeja (esim. bon soya)
2
rkl
vegaanista margariinia
0,5
dl
dl vehnäjauhoja
2,5
dl
dl vettä
2
dl
dl kaurakermaa
1
kasvisliemikuutio
3
rkl
ketsuppia
0,5
rkl
sinappia
mustapippurirouhetta
Valmistusohjeet
Nakkikastike
Paloittele nakit ja pilko sipuli
Kuullota sipuleita n. 2 minuuttia pannulla margariinissa, lisää nakit ja ruskista
Ripottele vehnäjauho sekaan ja sekoita hyvin
Lisää joukkoon vesi ja sitten kaurakerma
Murenna kasvisliemikuutio sekaan ja hämmentele muutama minuutti
Mausta ketsupilla, sinapilla sekä mustapippurilla
Tarkista kastikkeen kiinteysaste. Mikäli se on mielestäsi liian kiinteää, lisää 1-2 rkl vettä
Nauti perunamuusin kera
Perunamuussi
Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi
Kaada perunoista lähes kaikki vesi pois
Lisää joukkoon margariini ja muussaa survimella. Lisää kerma joukkoon erissä
Mausta suolalla
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli haluat hienostella, laita annoksen päälle hieman persiljaa.
Avainsana
kastike, nakki, peruna, perunamuusi