Mene takaisin
tsatsiki perunasalaatti

Vegaaninen tsatsiki - perunasalaatti

Välimeren salaatti kohtaa perunan
Valmistusaika 45 min
Aterialaji lounas, salaatti
Keittiö kreikkalainen, suomalainen
Annoksia 4

Ainesosat
  

  • 500 g perunoita
  • 2,5 dl vegaanista turkkilaista jogurttia (esim. oatly)
  • 2-4 valkospulinkynttä
  • Puolikas kurkku
  • Ripaus suolaa
  • 1,5 dl oliiveja
  • Tuoretta persiljaa tai tilliä
  • 1 keskikokoinen kevätsipuli
  • 1 omena (halutessasi)
  • kapriksia (halutessasi)

Valmistusohjeet
 

  • Laita perunat kiehumaan (kuori etukäteen tai keittämisen jälkeen)
  • Raasta kurkku ja valuta ylimääräinen neste pois siivilässä
  • Sekoita kulhossa murskatut valkosipulinkynnet, kurkku sekä jogurtti
  • Lisää joukkoon oliiviöljy, suola, halkaistut oliivit sekä yrtit
  • Halutessasi pilko joukkoon omena ja lisää kapriksia
  • Peitä kulho muovikelmulla ja nosta se jääkaappiin tekeytymään
  • Pilko kypsät jäähtyneet perunat ja sekoita tsatsikiin

Vinkit ja muistiinpanot

Vegejogurtin sijaan voit käyttää kaura- tai soijapohjaista creme fraichea
Avainsana kreikka, perunasalaatti, tsatsiki