3isoa siivua haluamaasi vaaleaa leipää (esim. vehnä tai kaura). Voit käyttää kokoleipää tai valmiita siivuja
1iso avokado
0,5limen mehu
ripaus suolaa
Haluamaasi vihreää salaattia
2tomaattia
Valmistusohjeet
Punasipulipikkelsi
Kuori ja siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita muiden pikkelsiainesten kanssa purkkiin
Anna maustua jääkaapissa 15 - 60 minuuttia. Parhaan tuloksen saat kun annat olla yön yli
Majoneesiseos
Sekoita majoneesi ja arrabiata-pesto
Hienosäädä maku haluamaksesi aloitamalla osalla reseptin pestosta ja lisää vähitellen - samalla maistellen
Vöner-pekoni
Kuumenna vöner pannulla öljyssä. Käytä keskilämpöä, sillä vöner palaa helposti pilalle
Hajota vöner puulastalla palasiksi ja sekoita kevyesti joukkoon loput pekoniainekset
Anna tekeytyä miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia
BLT-leipä
Reseptistä tulee 3 leipää eli tarvitset 6 leipäsiivua
Siivuta tomaatit. Muussaa avokado haarukalla kulhossa ja sekoita joukkoon lime sekä suola
Leikkaa leivästä reilut siivut ja paista niitä oliiviöljyssä että saavat ruskean pinnan (kuuma pannu)
Täytä leipä: Sivele ohut kerros majoneesia sekä pohjaan että kanteen. Levitä avokadotahnaa pohjalle. Asettele sen päälle punasipulipikkelsiä, tomaattisiivuja, vöner-pekonia ja lopuksi vihersalaattia
Paina kansi päälle ja halutessasi kiinnitä grillitikulla ja leikkaa leipä kahteen osaan
Vinkit ja muistiinpanot
Mikäli haluat valmista vegepekonia, sitä on mm. wheaty vegepekoni. BLT-leipää voi toki muutenkin nopeuttaa valmistuotteilla mutta sitten se alkaakin olla jo perusvoileipä :D