Mene takaisin
Omenoita

Vegaaniset uuniomenat

Kaura- siirappitäytteiset herkkuomenat
Valmistusaika 50 min
Aterialaji jälkiruoka
Keittiö suomalainen
Annoksia 6

Ainesosat
  

Omenat

  • 6 keskikokoista omenaa
  • 30 g sulaa margariinia
  • 2 rkl kookos- tai fariinisokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 3 rkl pähkinärouhetta (esim. hassel- tai pekaanipähkinä)

Kastike

  • 1 dl tummaa siirappia
  • 50 g margariinia
  • 1 dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohjeet
 

Omenat

  • Pese omenat ja poista siemenkodat
  • Nostele omenat pystyyn leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
  • Sekoita sulatettu margariini sekä muut ainekset. Lusikoi seosta omenoiden sisään
  • Paista omenoita 20-25 minuuttia uunin keskitasolla 200-asteisessa uunissa. Valmista kastike tässä välissä
  • Mikäli omenat tummuvat liikaa liikaa päältä, vaihda alalämpö-asetus päälle uuniin. Mikäli omenat alkavat halkeilla, nosta vuoka pois uunista
  • Kun omenat ovat valmiita, kaada kastike niiden päälle

Kastike

  • Mittaa siirappi ja margariini kasariin
  • Keitä kunnes voi sulaa ja seos kuplii hieman. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä kunnes seos paksunee hieman
  • Lisää pähkinät kokonaisina tai rouheena ja anna kuplia hetki

Vinkit ja muistiinpanot

Omenoiden seuraksi sopii hyvin vegaaninen jäätelö!
Avainsana klassikko, siirappinen, uuniomena