Mene takaisin
kuivattuja karpaloita

Vegaaniset karpalosuklaa cookiet

Maukkaat ja riittoisat gluteenittomat keksit
Valmistusaika 30 min
Aterialaji leivonnainen
Keittiö amerikkalainen
Annoksia 24 keksiä

Ainesosat
  

  • 150 g margariinia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl hienoa sokeria
  • 3 rkl vaalea siirappia
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (esim. pirkka)
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1 dl cashewpähkinöitä
  • 100 g gluteenitonta tummaa suklaata
  • Merisuolaa

Valmistusohjeet
 

  • Murskaa cashewpähkinät ja paloittele suklaa
  • Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sekä sokerit vaahdoksi. Käytä sähkövatkainta. Lisää siirappi
  • Sekoita keskenään jauhoseos, kaurahiutaleet, vaniljasokeri sekä kohotusaineet. Sekoita seos taikinaan erissä
  • Lisää joukkoon pähkinärouhe, karpalot sekä suklaarouhe. Huom! Säästä osa karpaloista keksien pinnalle
  • Nostele lusikalla taikinaa kekseiksi pellille leivinpaperin päälle. Keksejä tulee yhteensä n. 24kpl, 9kpl sopii yhdelle pellille. Jätä siis reilusti tilaa keksien väliin sillä ne laajenevat paistuessaan
  • Paista 190-asteisessa uunissa n. 9 minuuttia. Anna keksien jäähtyä hetki ennen kuin siirrät ne pois pelliltä

Vinkit ja muistiinpanot

Voit halutessasi lisätä keksien pinnalla myös vaikkapa mantelirouhetta
Avainsana cookie, karpalo, keksi