Mene takaisin
Vegaanipekoni - long live bacon

Vegaanipekoni

Ville Vankkuri
Vegaanipekonia voi käyttää kuten pekonia. Sopii sellaisenaan aamiaiselle papujen viereen tai vaikka (v)BLT-sämppärin väliin tai kastikkeisiin.
Valmistusaika 20 min
Aterialaji aamiainen, Breakfast, raaka-aine
Keittiö aamiainen, amerikkalainen, brittiläinen
Annoksia 3

Ainesosat
  

  • 4 dl soijahiutaleita
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl riisiviinietikkaa
  • 4 tl tummaa siirappia
  • 1-3 tl nestemäistä savuaromia (testaa tykkäätkö mausta!)
  • 2 tl grillimaustetta
  • 0,5 dl öljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita kulhossa seuraavat ainekset: soijakastike, riisiviinietikka, siirappi, grillimauste sekä nestemäinen savuaromi
  • Lisää soijahiutaleet ja anna nesteen imeytyä hiutaleisiin
  • Paista hiutaleita öljyssä, kunnes ne ovat ruskistuneet
  • Ylimääräisen rasva voi poistaa jäähdyttämällä hiutaleet talouspaperin päällä - Tosin se ei ole pakollista

Vinkit ja muistiinpanot

Pekonin kanssa juomaksi sopii parhaiten tietenkin aamukahvi :).
Avainsana herkku, lihamainen, pekoni, savunmaku, soija, soijahiutale, vegaanipekoni, vegepekoni