Mene takaisin
tortilla

Vegaaniset papuavokado-burritot

Burritoja on helppo tehdä monenlaisia, tässä yksi helppo ja maukas resepti
Valmistusaika 30 min
Aterialaji Burrito
Keittiö Tex-Mex
Annoksia 4

Ainesosat
  

Papu-avokadotäyte

  • 1 tlk mustapapuja
  • 1 jäävuorisalaatti
  • 2 porkkanaa
  • 2 avokadoa
  • 1-2 limen mehu
  • ripaus suolaa

Salsa

  • 3 isoa tomaattia
  • 0,5 chilipalko hienonnettuna
  • 1 punasipuli hienonnettuna
  • 3 rkl hienonnettua minttua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl sokeria

Tortillat

  • maissi- tai vehnätortilloja
  • tuoretta minttua

Valmistusohjeet
 

  • Valuta pavut siivilässä, leikkaa salaatti ja porkkanat suikaleiksi
  • Murskaa avokadon sisus haarukalla. Mausta se limellä ja ripauksella suolaa
  • Leikkaa tomaatit kuutioiksi ja sekoita kaikki salsan ainekset kulhossa (salsan voi antaa maustua pari tuntia viileässä tai sen voi käyttää heti)
  • Täytä maissitortillat lusikalla: papuja, salaattia, porkkanaa, avokadomurskaa, salsa­kastiketta. Viimeistele tortilla tuoreella mintulla

Vinkit ja muistiinpanot

Buritot ja olut on varma yhdistelmä
Avainsana avokado, burrito, meksikolainen, papu, salsa, tex-mex